Corpul neînsuflețit al bărbatului decedat în Valea Bucșoiului a fost scos din prăpastie cu ajutorul elicopterului

Corpul neînsuflețit al bărbatului decedat în Valea Bucșoiului a fost scos din prăpastie cu ajutorul elicopterului

20 de salvamontiști din Bușteni, Azuga și Serviciul Salvamont Prahova au reușit, după câteva ore de intervenție dificilă, să recupereze trupul neînsuflețit al bărbatului care a căzut ieri după-amiază în prăpastia de sub creasta Bucșoiului, din Munții Bucegi, pierzându-și viața.

Operațiunea de recuperare a persoanei decedate a durat destul de mult, pentru că elicopterul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne a avut probleme cu vremea, din cauza vântului puternic și a curenților de forfecare. Potrivit Salvamont Bușteni, într-un final s-a reușit evacuarea trupului neînsuflețit.

Ieri, bărbatul de 56 de ani se afla pe munte și încerca să coboare, dar a alunecat și a căzut circa 100 de metri în gol, spre Valea Bucșoiului. Prietenii acestuia au ajuns primii la victimă și au constatat că avea leziuni incompatibile cu viața.

Salvamontiștii din Bușteni si Prahova care au ajuns la locul accidentului, au constatat decesul și pregătiseră victima pentru extragere, dar au mai primit o solicitare pentru a interveni la o tânără de 18 ani care suferise un traumatism cranian și își pierduse cunoștința. Salvamontiștii au întrerupt acțiunea de extragere a bărbatului decedat și au venit în ajutorul fetei rănite grav.
Foto Salvamont Bușteni