Propunere: Sens unic de circulație pe mai multe străzi importante din centrul Ploieștiului!

Propunere: Sens unic de circulație pe mai multe străzi importante din centrul Ploieștiului!

Traficul din Ploiești la orele de vârf a ajuns să genereze blocaje importante în special pe străzile principale din centrul municipiului. Deși un studiu de trafic ar fi trebuit realizat de ani buni astfel încât să fie luate măsurile necesare fluidizării circulației în oraș, Primăria Ploiești a venit abia acum cu ideea înființării de sensuri unice pe mai multe străzi din oraș.

Astfel, a fost lansată procedura de achiziție directă a serviciilor de elaborare a unui studiu de trafic, contract evaluat la 130.000 de lei. În documentație, reprezentanții municipalității propun din start ca o atenție sporită să se acorde posibilității înființării sensului unic pe strada Poștei, str. Gh. Doja, str. Sergent Gh. Mateescu, str. Bahluiului (zona cuprinsă între Șos. Vestului și str. Streiului), Intrarea Grindului, străzile din jurul Halelor Centrale și str. C.D. Gherea, precum și înființarea de benzi specializate pentru circulația vehiculelor destinate transportului în comun și a taxiurilor.

Și, deși acest lucru nu ar trebui discutat la nivelul anului 2020, interzicerea circulației căruțelor în zona centrală și pe arterele principale, permițând, însă, deplasarea acestora pe trasee special înființate, dinspre și spre localitățile învecinate.