Prefectul Virgiliu Nanu îi cere demisia lui Iulian Dumitrescu! Motivul: criza deșeurilor din 84 de localități prahovene

Prefectul Virgiliu Nanu îi cere demisia lui Iulian Dumitrescu! Motivul: criza deșeurilor din 84 de localități prahovene

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, și primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, au ieșit, joi, într-o conferință comună de presă în care au atacat modul în care ADI Deșeuri și președintele suspendat al Consiliului Județean Prahova au gestionat crizele deșeurilor menajere din zeci de localități prahovene, inclusiv municipiul Ploiești.

Prefectul Virgiliu Nanu: ”Avem o criză a deșeurilor, pentru care am avut foarte multe întâlniri de-a lungul timpului. Vorbim despre un litigiu între două societăți comerciale, am încercat să îi pun la masă și să găsească o rezolvare a acestei probleme. ADI Deșeuri trebuia să găsească o soluție, din păcate nu s-a întâmplat. (...) Având în vedere toate acestea, cer public demisia președintelui Iulian Dumitrescu, care este și președintele ADI Deșeuri, din funcția de președinte al CJ Prahova”. Mai mult decât atât, Virgiliu Nanu a avut și o explicație pentru activitatea lui Dumitrescu la Consiliul Județean Prahova: ”Am văzut două mașini: valoare totală de aproximativ 500.000 de euro, am văzut multe vacanțe de 600.000 de euro. Poate acesta este și motivul pentru care domnul președinte vine doar două ore pe lună la Consiliul Județean”.

Prefectul județului a precizat că 84 de unități administrativ-teritoriale din Prahova, inclusiv municipiul Ploiești, sunt afectate de această nouă criză a deșeurilor, menționând că vineri, 9 februarie, va iniția o nouă ședință cu ADI Deșeuri, instituțiile de mediu și societățile implicate. ”Cer intervenția ADI Deșeuri, sper ca mâine să găsească o soluție astfel încât să se rezolve!”, a mai declarat prefectul Virgiliu Nanu.

Andrei Volosevici, edilul Ploieștiului, a declarat, așa cum a făcut-o și în alte ocazii, că nu este contractul Primăriei Ploiești: ”Problema nu este numai la Ploiești, este o problemă generalizată.(...) Cei de la ADI Deșeuri nu au doar dreptul să ia bani și să nu monitorizeze niște lucruri. Cei care sunt plătiți cu mii de lei, zeci de mii de lei, ce soluție găsesc? În contextul în care am solicitat rezilierea contractului cu acest operator de mai multe ori. Pare că ADI Deșeuri, Ganea și alții de pe acolo sunt doar secretare... Este obligația lor să rezolve!”. Dacă va fi nevoie, spune primarul Ploieștiului, va iniția o plângere penală, alături de celelalte 83 de primării afectate de criza deșeurilor.


Tipărire