Exclusiv: Decizii în procesul fostului elev de la Colegiul “Spiru Haret” din Ploiești care a înjunghiat o profesoară

Exclusiv: Decizii în procesul fostului elev de la Colegiul “Spiru Haret” din Ploiești care a înjunghiat o profesoară

 

Procesul în care este judecat pentru tentativă de omor calificat fostul elev de la Colegiul “Spiru Haret” din Ploiești - care și-a înjunghiat profesoara de matematică, la începutul anului 2019 - aflat pe rolul Tribunalului Prahova, a avut parte în ultima lună de două cereri de schimbare a încadrării juridice, plus o solicitare de strămutare a dosarului de la instanța actuală, înaintată de inculpatul Alexandru N. (acum în vârstă de 24 de ani), aflat în arest preventiv la Penitenciarul Mărgineni.

Prima cerere a venit din partea tânărului acuzat de tentativă de omor calificat. În ședința de judecată de la finalul lunii septembrie, acesta a solicitat schimbarea încadrării juridice a faptei sale din tentativă la omor calificat în infracţiunea de loviri şi alte violențe, cerere respinsă de judecătorii de la Tribunalul Prahova.

A doua cerere de schimbare a încadrării juridice a venit, în luna octombrie, din partea victimei, profesoara de matematică înjunghiată de fostul elev. Aceasta a solicitat ca la infracțiunile de tentativă la omor calificat și tulburarea liniștii publice, să se adauge și circumstanța agravantă dată de săvârșirea infracțiunii în stare de intoxicație voluntară cu alcool, provocată în vederea comiterii infracțiunii. Și această cerere a fost respinsă de magistrații de la Tribunalul Prahova, instanța care judecă, pe fond, acest dosar penal.

Ieri, pe de altă parte, inculpatul a introdus la instanța superioară – Curtea de Apel Ploiești – o cerere de strămutare a dosarului de la Tribunalul Prahova la o altă instanță din țară care să județe pe fond această speță, termenul pentru o decizie în acest sens fiind dat pentru data de 5 noiembrie 2020.