O nouă amânare la Tribunalul Prahova privind redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului adjunct și al unei angajate din cadrul ISU Prahova

O nouă amânare la Tribunalul Prahova privind redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului adjunct și al unei angajate din cadrul ISU Prahova

Magistrații Tribunalului Prahova au amânat încă o dată luarea unei decizii referitoare la confirmarea redeschiderii urmăririi penale în cazul fostului adjunct de la ISU Prahova, Tiberiu Elisei Dumitru, și a unei angajate de la inspecția de prevenire din cadrul aceleiași structuri, Cristina Chelba. Astfel, o hotărâre pe fondul cauzei ar urma să fie făcută publică marți, 23 ianuarie.

Direcția Națională Anticorupție a efectuat cercetări, anii trecuți, în legătură cu o posibilă implicare fostului adjunct de la ISU Prahova, col. Tiberiu Elisei  Dumitru, în activitățile de control ale subordonaţilor în domeniul securităţii la incendiu. În dosarul constituit la DNA, s-au făcut verificări și în legătură cu un control efectuat la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, în urma căruia pompierii au dat doar un avertisment. În primăvara anului 2023, s-a decis clasarea dosarului.

Acum, după tragedia care a avut loc în a doua zi de Crăciun, la finalul anului trecut, instanța trebuie să decidă dacă se redeschide acel dosar, vizați fiind Cristina Chelba (fostă angajată a ISU Prahova, acum la IGSU) și fostul adjunct al ISU Prahova, Tiberiu Elisei Dumitru.


Tipărire