Noul șef al ISU Prahova - col. Claudiu Zamfir, din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Șef la Inspecția de prevenire - adus din Brașov

Noul șef al ISU Prahova - col. Claudiu Zamfir, din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Șef la Inspecția de prevenire - adus din Brașov

Ferma Dacilor putea fi închisă din 2019, iar alarma de incendiu nu a funcționat în clădirea cuprinsă de flăcări, a declarat Raed Arafat, într-o conferință de presă care a avut ca temă incendiul de la complexul turistic de la Tohani – Prahova. Constatările verificărilor făcute de IGSU la sediul ISU Prahova și din discuțiile cu inspectorii de prevenire: 

  • Vicierea actului de autoritate. Iulie 2019, data controlului, prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Prahova nu avea de ce să se implice în inspecția de prevenire.
  • Planurile de control au fost schimbate – ”putem vorbi despre un fals în documente”
  • Organizarea controlului la Ferma Dacilor a fost făcut fără a asigura pregătirea controlului conform regulamentelor (dacă au sau nu autorizație de securitate la incendiu și alte documente despre care echipa de control trebuia să aibă detalii la momentul controlului).
  • Stabilirea unilaterală a deficiențelor și a sancțiunilor de către prim-adjunctul inspectorului șef
  • Nu s-au efectuat controale ulterioare anului 2019 la obiectivul menționat

Măsuri luate în urma controalelor la ISU Prahova: transmiterea raportului către organele de cercetare penală, în completarea sesizării deja formulate de IGSU; împuternicirea la Inspecția de prevenire Negru Bogdan de la ISU Brașov, iar inspector șef al ISU Prahova va fi col. Zamfir Claudiu de la IGSU; reluarea demersurilor pentru modificarea legislației privind clasificarea unităților turistice.


Tipărire