Opt copii și un cadru didactic, cu simptome de toxiinfecție alimentară, la Sinaia. Mai multe ambulanțe au fost mobilizate la fața locului

Opt copii și un cadru didactic, cu simptome de toxiinfecție alimentară, la Sinaia. Mai multe ambulanțe au fost mobilizate la fața locului

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova intervin, marți, la orele prânzului, pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane care acuză stări de rău și prezintă simptome de toxiinfecție alimentară - grețuri, vărsături, amețeli - în orașul Sinaia. La locul solicitării au fost mobilizate două autospeciale de transport victime multiple, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe din cadrul SAJ Prahova, au transmis reprezentanții ISU Prahova. Conform primelor informații, se pare că este vorba despre un adult și opt copii aflați în tabără. Pentru că nu au asigurată și mâncarea, copiii și cadrul didactic au luat masa la o terasă din centrul orașului Sinaia, iar după aceea ar fi avut simptome specifice toxiinfecției alimentare. Reprezentanții Primăriei Sinaia transmit că minorii au vârste cuprinse între 14 și 18 ani și sunt cazați la o vilă din Sinaia, dar toți cei din grupul respectiv acuză toxiinfecție în urma consumului de mâncare de la un fast-food (n.n. - ulterior s-a făcut public și numele localului unde serviseră masa copiii afectați - La crama La Gigel). Toți vor fi transportați la Compartimentul de Primiri Urgențe Sinaia, pentru investigații suplimentare. Potrivit subprefectului de Prahova, Emil Drăgănescu, la fața locului s-a deplasat și o echipă de la Direcția de Sănătate Publică Prahova pentru evaluarea situației.

Actualizare știre: Elevii sunt cazați la Casa Elevilor din Sinaia și au mâncat de dimineață la un fast-food de lângă piață (în fapt, terasa La Crama La Gigel). Ulterior au plecat sa viziteze Casa Enescu, iar starea de rău s-a declanșat în fața Vilei Acvila, afirmă administratorul public al Primăriei Sinaia, Marian Panait, care mai precizează și că grupul din care fac parte cei opt elevi care au fost transportați la CPU Sinaia este format din 19 persoane, restul neavând însă simptome, până în prezent.

Actualizare 2: Potrivit ISU Prahova, s-a mai primit solicitarea de a acorda primul ajutor pentru încă un minor, o fată de 16 ani. (sursa foto: Primăria Sinaia/ ISU Prahova)

 


Tipărire