Pe 1 August e ziua lor, a salvamontiștilor români! Începe luna responsabilității pe munte

Pe 1 August e ziua lor, a salvamontiștilor români! Începe luna responsabilității pe munte

Apelăm la ei când ne rătăcim pe munte, când ni se pun cârcei din cauza lipsei de pregătire fizică pentru traseele dificile pe care le urmăm, dar și când avem probleme mai mari - blocaje pe stânci greu accesibile sau, dimpotrivă, alunecări periculoase în văile din Bucegi sau alte masive din țară. Iar, în alte dăți, din fericire, mai rare, apelează alții pentru a semnala că este nevoie de salvamontiști pentru a recupera trupuri neînsuflețite ale celor care, din dragoste de munte deseori, și-au găsit sfârșitul în munți.

Astăzi, 1 august, este ziua salvamontiștilor români, iar luna august este luna responsabilității pe munte. Se pare, conform statisticilor din ultimii ani, că luna august - cunoscută și drept luna concediilor - este una dintre cele mai pline pentru echipajele de intervenție ale Salvamont, inclusiv pentru echipele din Prahova.

Să le fim recunoscători pentru tot ceea ce fac pentru noi, să le mulțumim pentru fiecare acțiune din zi sau din noapte, fie iarnă, fie vară, misiuni în care deseori își pun viețile în pericol pentru a salva alte vieți!

La mulți ani, Salvamont Prahova! La mulți ani tuturor salvamontiștilor români!


Tipărire