Maria și Florin, doi pompieri prahoveni salvatori și în timpul liber!

Maria și Florin, doi pompieri prahoveni salvatori și în timpul liber!

Doi pompieri prahoveni au fost singurele persoane care i-au sărit în ajutor, duminică, 13 septembrie, unui bătrân rănit grav într-un accident rutier, în zona unui supermarket din orașul Mizil. Povestea celor doi salvatori este cu atât mai impresionantă cu cât amândoi se aflau în timpul liber în momentul intervenției de urgență.

Plt. adj. Maria Butoi, din cadrul Centrului Operațional Județean, se afla duminică dimineață, în jurul orei 08.30, în drum spre unitatea de pompieri pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor. Aflându-se în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, a fost martora unui accident rutier în urma căruia un bătrân de 84 de ani a fost rănit grav.

Filmul evenimentului este relatat de colegii Mariei: "În cel mai scurt timp, Maria a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 si s-a asigurat că va fi prezent un echipaj SMURD la locul solicitării. Fără să stea prea mult pe gânduri, a evaluat situatia si a cerut ajutorul oamenilor din jur pentru a întoarce victima cu fața în sus. Din păcate, nicio persoană nu a vrut să o ajute, colega noastră bazându-se tot pe un pompier aflat tot în timpul liber, plt. maj. Jercălău Florin.
Cei doi au făcut echipă bună și au ajutat victima până la sosirea echipajului SMURD din cadrul Detașamentului Mizil. Ulterior, bărbatul a fost stabilizat și transportat la spital cu hipertensiune arterială și traumatism cranio-cerebral".

Maria este coordonator SMURD la nivelul județului Prahova de peste 10 ani, iar Florin este pompier ș face parte din colectivul Detașamentului de Pompieri Mizil