Ministerul Apărării Naționale a testat toți elevii Colegiului Militar din Breaza, încă de săptămâna trecută. Cursuri online, din cauza celor cinci cazuri pozitive

Ministerul Apărării Naționale a testat toți elevii Colegiului Militar din Breaza, încă de săptămâna trecută. Cursuri online, din cauza celor cinci cazuri pozitive

Reprezentanții Colegiului Național Militar  „Dimitrie Cantemir” din Breaza a prezentat în această seară situația unității de învățământ, după diagnosticarea celor cinci elevi ca fiind pozitivi la coronavirus.

S-a făcut din start precizarea că Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor, iar sosirea elevilor în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” s-a realizat în săptămâna premergătoare datei de începere a cursurilor, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor.
Testarea tuturor elevilor în vederea depistării SARS-CoV-2 s-a realizat datorită implicării Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, având în vedere că elevii provin din medii epidemiologice diferite și ținând cont de caracterul specific al încazarmării și al activităților de instruire militară.
Pe de altă parte, echipe de epidemiologi din cadrul Direcției medicale au verificat implementarea măsurilor dispuse la nivelul instituției militare de învățământ în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a elevilor și membrilor corpului didactic și auxiliar.
Conform rezultatelor, sunt cinci elevi infectați, patru dintre ei se află în izolatorul colegiului și unul se află în izolare la domiciliu. Toate cazurile au fost depistate și confirmate înainte de începerea cursurilor, iar în urma anchetelor epidemiologice, contacții direcți ai elevilor confirmați ca pozitivi au fost carantinați în spații special destinate acestui scop în instituție.
La nivelul colegiului au fost pregătite și instalate echipamentele și platformele educaționale pentru învățământul online, care se va desfășura pe o perioadă de 14 zile, începând din 14 septembrie, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova. Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină au acces la cursuri în format online.