Nu avem tablete şi măşti, nu avem internet în şcoli, dar avem Poliţia Siguranţă Şcolară!

Nu avem tablete şi măşti, nu avem internet în şcoli, dar avem Poliţia Siguranţă Şcolară!

14 septembrie 2020. Cu siguranţă, nici elevii, nici părinţii şi nici profesorii sau învăţătorii nu vor uita acest început de an şcolar, în condiţii de pandemie.

Multe vor lipsi din unităţile de învăţământ, inclusiv îmbrăţişările dintre colegi sau dintre profesori şi elevi. Vor lipsi şi tabletele, măştile, reţelele de internet, dar nu va lipsi, cel puţin teoretic, Poliţia Siguranţă Şcolară.

IPJ Prahova a anunţat astăzi că "Poliția Siguranță Școlară este o structură nou creată, operațională de la sfârșitul săptămânii. Funcționează la nivel de birou în aparatul județean, colaborează cu ceilalți polițiști ai inspectoratului precum și cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, entități guvernamentale cu atribuții, ONG-uri, asociații de părinți și elevi. (...) Structura nou creată, a cărei activitate se va desfășura împreună cu ceilalți polițiști ai subunităților IPJ Prahova, are ca obiectiv creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice atât în interiorul unităților de învățământ cât și în zona adiacentă acestora".

În rest, avem de toate.