Amenințarea urșilor, dublată, pe trasele din Bucegi, de câinii hoinari sau de la stâne!

Amenințarea urșilor, dublată, pe trasele din Bucegi, de câinii hoinari sau de la stâne!

Jandarmii montani de pe Valea Prahovei au intervenit, sâmbătă, pentru a apăra câteva grupuri de turiști de urși sau de câini hoinari sau câini de la stânele din zona montană a județului Prahova.
În urma unui apel la 112, venit din partea unui grup de persoane care se aflau pe munții Baiului, jandarmii au intervenit pentru a-i apăra pe aceștia de câinii de la o stână, în acest caz, ciobanul fiind sancționat.
Al doilea apel a venit din zona zona Piatra Arsă, unde un alt grup de persoane s- a speriat de niște câini agresivi. Un incident similar s-a petrecut pe traseul dintre Babele și Crucea Caraiman unde alte trei persoane s-au speriat de niște caini aflați în zonă, în acest caz,  jandarmii montani din Sinaia au fost sprijiniți și de ssalvamontiștii de pe platoul Bucegi.
Pe de altă parte, nici urșii nu au lipsit, pentru că la Azuga, o ursoaică cu trei pui a ieșit în calea unor bicicliști care au intrat în panică și au solicitat și ei ajutorul jandarmilor.
Jandarmii montani au coborât toate persoanele cu bine în stațiuni, fără ca acestea să aibă nevoie de îngrijiri medicale.