Sunteți nemulțumiți că ați rămas fără apă caldă? Sunați la 0757/995.242!

Sunteți nemulțumiți că ați rămas fără apă caldă? Sunați la 0757/995.242!

Operatorul serviciului de furnizare a apei calde și a căldurii în Ploiești, SC TERMOFICARE PRAHOVA S.A., a anunțat, miercuri după-amiază, că a luat act de declarațiile apărute în ultimele zile în spațiul public și a făcut, prin intermediul unui comunicat de presă, câteva precizări în legătură cu întreruperea furnizării apei calde pentru ploieșteni. Ce spun reprezentanții Termoficare Prahova SA: ”Reiterăm sprijinul nostru necondiționat pentru rezolvarea problemei și ne exprimăm speranța ca reprezentanții autorităților locale să se reașeze pe calea dialogului pentru rezolvarea acestei probleme grave care afectează comunitatea locală. Pentru o corectă informare a opiniei publice, prezentăm în continuare un scurt istoric al relației contractuale care a intervenit între compania noastră și ADI Termo Prahova.
1. Societatea Termoficare Prahova S.A. a semnat la data de 09.05.2022 Contractul de concesiune prin care a devenit noul operator al serviciului de termoficare la nivelul Municipiului Ploiești. (n.n. - contractul a fost semnat cu asocierea de firme care a devenit ulterior Termoficare Prahova SA - foto)


2. Potrivit prevederilor contractuale, societatea noastră are la dispoziție 90 de zile pentru a finaliza inventarierea și pentru a constata starea reală a bunurilor concesionate.
3. În această perioadă, societatea Termoficare Prahova a procedat la inventarierea bunurilor, conform prevederilor contractuale, inventariere în urma căreia au fost constatate o serie de neconcordante în ceea ce privește funcționalitatea utilajelor necesare prestării serviciului de alimentare cu energie termică, precum și neclarități cu privire la statutul juridic al unor bunuri.
4. Potrivit caietului de sarcini din cadrul procedurii de atribuire a contractului de concesiune, puterea instalată a utilajelor de producere a energiei termice din cadrul CET Brazi era de 559.5 MWh. Cu toate acestea, din constatările experților noștri, singura sursă de producere a energiei termice utilizabilă/funcțională este Cazanul de Apa Fierbinte nr. 2 care are o capacitate de 100 MW.
5. Precizăm că pe parcusul sezonului rece, pentru a asigura furnizarea de agent termic este necesară capacitate de producere de cel puțin 162,4 MW, iar Cazanul de Apa Fierbinte nr. 2 nu poate genera o astfel de capacitate nici în condiții de optime utilizare.
6. La data de 26.07.2022, am transmis către ADI Termo Prahoca, către Primăria Municipiului Ploiești și către Consiliul Județean Prahova un raport privind starea instalațiilor de producere (ataşat), ce constituIe Bunuri de Retur de pe platforma CET Brazi și măsuri propuse pentru asigurarea furnizării agentului termic pentru Apă Caldă Menajeră și Încalzire în sistem centralizat.
7. De asemenea, Termoficare Prahova S.A. a trasmis către ADI şi către autorităţile partenere cereri şi notificări privind executarea obligaţiilor financiare aferente contractului de concesiune, ultima fiind transmisă la data de 21.07.2022, care până la această data nu au fost onorate.
8. La data de 02.08.2022 Termoficare Prahova S.A. a primit din partea ADI Termo Prahova notificarea de reziliere și instrucțiunea de sistare a activităților (atașate) ce ne pune în imposibilitatea de a efectua reparațiile necesare în vederea asigurăării singurei surse de producție a energiei termice atât pentru furnizarea de apă caldă, cât și pentru agentul termic pe perioada sezonului rece.
9. Pentru a asigura transparența totală, Termoficare Prahova S.A. își manifestă deschiderea de a răspunde oricăror întrebări punctuale referitoare la furnizarea serviciului de alimentare cu energie termică, ce pot fi adresate prin telefon, la nr. de telefon: 0757.995.242. De asemenea, pentru vizitarea amplasamentului de producție de pe platforma CET Brazi, orice persoană interesată de starea fizică a utilajelor de producție a energiei termice poate face o programare în acest sens la numărul de telefon de mai sus”.