Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județul Prahova

Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județul Prahova

În această lună, în județul Prahova va demara Campania de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C, derulată de Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) și Consiliul Județean Prahova. Campania de testare din județul Prahova se va derula pe o perioadă de șase luni, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie afiliate.
Programul de testare este realizat în cadrul proiectului LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Acesta este cel mai amplu program de screening realizat în România, program prin care vor fi testate 120.000 de persoane, din 12 județe aferente regiunilor de dezvoltare Sud Vest Oltenia și Sud Muntenia. Scopul campaniei de testare este îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, importanța testării și adoptarea unui stil de viață sănătos orientat către prevenție.

Vom reveni cu detalii după lansarea campanie, ce se va derula marți, 17 mai.