Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a primit cea mai mare condamnare, de 11 ani și opt luni închisoare

Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a primit cea mai mare condamnare, de 11 ani și opt luni închisoare

Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a primit cea mai mare pedeapsă, de 11 ani și opt luni de închisoare și a mers să se predea la Penitenciarul Rahova. Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, pe de altă parte, s-a prezentat singur în fața polițiștilor, care l-au transportat ulterior la Penitenciarul Rahova.
Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au pronunțat joi, 12 mai, decizia definitivă în urma unui proces care a durat circa șase ani. Ceilalți doi patroni ai Clubului Colectiv au fost condamnați la 8 ani de închisoare – Paul Gancea și șase ani și patru luni – Costin Mincu, iar pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 10 luni. Cristian Niță, directorul firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Pompierii Radu Antonina și Matei George Petrică vor avea de executat câte 8 ani și 8 luni închisoare, instanța decizând achitarea inculpaților Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sector 4, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.
65 de tineri care au murit în urma incendiului teribil din noaptea de 30 octombrie 2015, iar alte zeci de persoane au suferit arsuri grave, mulți dintre participanții la concertul care a avut loc în Clubul Colectiv rămânând mutilați pe viață.