Un wc public de la Baia Verde din Slănic, construit de primărie la preț de apartament

Un wc public de la Baia Verde din Slănic, construit de primărie la preț de apartament

Deși în construcția aferentă Băii Verzi din Slănic - amenajată cu fonduri europene în urmă cu circa 10 ani - există și toalete, Primăria Slănic, prin vocea edilului PNL Remus Moraru, a propus construirea unei noi anexe cu destinația WC-uri publice în incinta complexului turistic.

Propunerea a stârnit un val de nemulțumiri în rândul consilierilor locali, unii dintre aceștia (social-democrații) neprezentându-se la ședința în care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și devizul general al lucrării de construire a anexei grupuri sanitare Baia Verde. De altfel, chiar aici pare să fie problema. Conform HCL 36/8 iulie 2020, valoarea totală a investiției se ridică la aproape 100.000 de lei, mai precis 96.902 lei, din care construcții și montaj 78.825 de lei, iar proiectarea - 19.600 de lei!

La doar două zile de la aprobarea acestei hotărâri, s-a și găsit constructorul, prin cumpărare directă, o firmă din Vărbilău care a efectuat de-a lungul timpului mai multe lucrări pe raza orașului Slănic. În doar șase minute, tranzacția s-a încheiat online, iar acum, Primăria Slănic și primarul Moraru se pot lăuda că au construit o clădire de toalete la preț de apartament cu două camere din centrul orașului turistic.


Tipărire