O nouă escrocherie face victime: banii falși din pensie!

O nouă escrocherie face victime: banii falși din pensie!

O nouă escrocherie a început să facă victime în rândul persoanelor vârstnice, un prim caz fiind sesizat, săptămâna aceasta, la Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea.  Polițiștii au fost sesizați de fiica unui bărbat în vârstă de 83 de ani, din Râmnicu Vâlcea, că doi indivizi au sustras o sumă de bani din locuința tatălui ei, sub pretextul că ar fi primit bani falși de la poștaș.

Potrivit Poliției Române, cei doi se prezentau ca ofițeri DIICOT și prezentau o legitimație falsă cu o insignă de jucărie. Ei își anunțau viitoarele victime că poștalul le-a adus pensia cu bani falși și a fost arestat și ulterior le cereau să le prezinte o bancnotă provenită din pensie. Și așa vedeau unde își țineau pensionarii banii și "acționau".

Cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vâlcea și Serviciul Investigații Criminale – Vâlcea, cu ajutorul informațiilor operative de la polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, polițiștii i-au depistat în flagrant, în localitatea Milcoiu, pe cei doi bărbați, de 25, respectiv 43 de ani, din județul Cluj, ce erau bănuiți de comiterea faptei. Aveau în mașină și insigna cu care se “legitimau” și suma de 7.550 de lei, fiind arestați arestați preventiv.