Cea mai tânără Grădină Botanică din țară, de la Bucov, devine tot mai atrăgătoare!

Previous Next

Grădina Botanică Bucov, deschisă în anul 2014, devine, an de an, tot mai atrăgătoare pentru publicul prahovean. Cu doar câțiva ani în urmă, Grădina Botanică Bucov, care este o secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, era pentru mulți ploieșteni o necunoscută, deși se află la doar câțiva kilometri de municipiu. Acum, în special vara și toamna, când culorile florilor și ale frunzelor sunt o adevărată desfătare pentru simțuri, tânăra grădină botanică de la Bucov are tot mai mare căutare. 

Grădina Botanică reprezintă o oază de linişte şi frumos unde pot fi admirate Grădina Engleză, Grădina Italiană, Grădina Franceză şi o zonă alpină, cu peste 300 de specii de arbori şi arbuşti, plante şi flori ornamentale, un iaz cu peşti exotici, o fântână arteziană şi o seră de expoziţie.

Punctele de atracție preferate de copii, în special, sunt, bineînțeles, fântâna arteziană și iazul cu pești exotici.

Prețul de intrare costă 6 lei/pers. individual (adult); 4 lei/pers. pentru elevi și studenți; 4 lei/pers. grup organizat (minimum 10 persoane), iar persoanele defavorizate, persoanele cu dizabilități, copiii din centrele de plasament și sub 3 ani au gratuitate la vizitare.
Pentru ploieștenii care nu dispun de autoturism personal, la Grădina Botanică se poate ajunge cu traseul 40 barat, stația de plecare din Ploiești fiind vizavi de stația Coreco Hale.