Peste 100 de firme din Prahova au fost amendate în weekend pentru nerespectarea regulilor de pandemie

Peste 100 de firme din Prahova au fost amendate în weekend pentru nerespectarea regulilor de pandemie

 

În weekendul trecut, peste 300 de polițiști, 130 de jandarmi și 100 de polițiști locali, precum și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, ai Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și ai Direcției Publice de Sănătate Prahova au verificat modul în care se respectă la terase, baruri și societăți comerciale regulile impuse de autorități pentru protejarea sănătății populației, în contextul epidemiei de coronavirus.

În total, potrivit IPJ Prahova, au fost verificate 325 de societăți comerciale, pentru neregulile identificate fiind sancționați contravențional peste 100 de operatori economici.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate 448 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 90 fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind normele de conviețuire socială, 302 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, 15 conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 31 în domeniul economic și 10 pentru alte abateri.