”Biblioteca din pădure” ne îmbie la relaxare, în Muzeul Cinegetic Posada

”Biblioteca din pădure” ne îmbie la relaxare, în Muzeul Cinegetic Posada
 
Muzeul Cinegetic Posada, unul dintre muzeele mai puțin cunoscute din județul Prahova, pe lângă care trecem în drumul spre Sinaia, adăpostește, pe lângă exponate care prezintă fauna din România, trofee și arme vânătorești, și o bibliotecă mai aparte, unde vizitatorii pot petrece timpul în liniștea pădurii, CITIND! Un spațiu luminos, denumit de reprezentanții muzeului aflat în subordinea Romsilva ”biblioteca din pădure” și care a fost creat cu ajutorul unui cunoscut sculptor în lemn cu drujba, Gabriel Pătrașc. ”O sală de lectură special creată pentru copii, în care fiecare detaliu a fost gândit pentru a-i atrage pe cei mici în lumea poveștilor! Vă invităm să descoperiți "Biblioteca din pădure" – un loc magic, unde animale simpatice cu felinare oferă copiilor un loc pentru citit în liniște și visare. Această mică oază de lectură din incinta Muzeului Cinegetic Posada va fi deschisă publicului în curând! Haideți să aducem copiii și cărțile lor preferate, pentru a cultiva pasiunea pentru lectură într-un cadru de poveste!”, ne ispitesc muzeografii.
 
Muzeul Cinegetic al Carpaților este singurul muzeu dedicat vânătorii și silviculturii din țară. O bază imobiliară care, cel puțin în ceea ce privește spațiul avut la dispoziție, este una mai mult decât generoasă (pavilionul muzeu având o suprafață desfășurată de peste 3.800 mp, iar terenul aferent întregului complex muzeal se întinde pe o suprafață de circa 6,5 hectare). Masiva colecție de exponate ce cuprinde de la impresionanta colecție de trofee (2.400 de piese), la opere de artă, obiecte cu specific vânătoresc sau utilitate vânătorească și arme specifice diverselor etape ale evoluției umane, precum și obiecte cu valoare istorică din domeniul silviculturii și exploatării forestiere. Având o astfel de varietate și un astfel de număr de piese face ca organizarea de diverse expoziții temporare sau permanente să fie mult ușurată, mai mult, permite varierea obiectelor expuse.
Este de remarcat faptul că în expozițiile Muzeului Cinegetic al Carpaților ,,Posada” R.A. pot fi admirate recordurile naționale la cerbul comun (264,51 C.I.C., 2003, Fâncel-Mureș, Ronald Philipp), fostul record mondial și național de la Soveja-Vrancea (262,70 C.IC., 1980 ce a aparținut lui Nicolae Ceaușescu), recordul național la colții de mistreț (144,00 C.I.C., 1978, Ciornuleasa-Ilfov), recordul național la craniu de urs,(C.I.C. 69,20, Colibița – Bistrița Năsăud, Xavier de Montbel). Patrimoniul de arme completează ideea tematică. Totodată Muzeul prezintă în cadrul expozițiilor și silvicultura – ramură importantă a economiei forestiere care cuprinde amenajarea și protecția patrimoniului forestier. Vizitatorii sunt invitați să treacă și prin alte expoziții legate de natură dar și povești ale copilăriei, să descopere urmele animalelor sălbatice totul într-un peisaj de vis. Conceptul se bazează pe implementarea unor soluții originale de design, cu dotări tehnologice de ultimă generație, care să funcționeze la cele mai înalte standarde muzeistice și să ofere publicului vizitator o experiență culturală deosebită.
Muzeul pune la dispoziția vizitatorului Simway Hunt, unul din cele mai complexe simulatoare 3D pentru tragere și vânătoare. Aici vizitatorul se poate recrea și își poate exersa abilitățile vânătorești având posibilitatea de a alege vânătoarea la mai multe specii: urs, mistreț, păsări,, dar și tragere la țintă și poligon.
 

Tipărire