Accident Valea Călugărească/ Zeci de salvatori au acționat, joi seară, la prima intervenție de COD ROȘU din județul Prahova, din acest an!

Accident Valea Călugărească/ Zeci de salvatori au acționat, joi seară, la prima intervenție de COD ROȘU din județul Prahova, din acest an!
Zeci de salvatori au intervenit, joi seară, la locul accidentului cumplit produs pe drumul județean DJ 101F, pe raza comunei Valea Călugărească. A fost o intervenție de COD ROȘU, prima de acest gen activată în județul Prahova, în cursul acestui an. 38 de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o ambulanță pentru transport victime multiple, o ambulanță de terapie intensivă mobilă și șapte ambulanțe SMURD, precum și două autospeciale de primă intervenție și comandă, plus șase echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova au sosit la fața locului în scurt timp de la activarea planului roșu.
Cum s-a văzut și simțit totul, la intervenția de joi seară, relatează chiar reprezentanții pompierilor militari prahoveni:
Joi seară, ora 20:00, se dă alarma pentru pompierii militari prahoveni și se anunță producerea unui grav accident rutier în comuna Valea Călugărească. Din acest moment, cronometrul a fost pornit, adrenalina a atins cote maxime și toată atenția celor implicați în misiune a fost concentrată spre o singură țintă: limitarea efectelor negative asupra persoanelor implicate în eveniment.
Accidentele cu victime multiple sunt situații critice care necesită o coordonare eficientă și o cooperare strânsă între toate forțele de intervenție implicate.
Atunci când are loc un astfel de accident și este activat planul roșu de intervenție, fiecare dintre forțele prezente la fața locului trebuie să acționeze rapid și să-și aducă expertiza în cadrul operațiunilor de salvare și asistență medicală. Scopul principal al acestui plan este de a minimiza pierderile de vieți și de a asigura asistența medicală promptă și adecvată pentru toți cei afectați.
Pompierii, paramedicii SMURD și echipajele SAJ Prahova au lucrat în strânsă colaborare, punând în aplicare protocoale bine stabilite și comunicând eficient pentru a asigura o intervenție promptă. Într-o situație de urgență atât de complexă, timpul și coordonarea sunt esențiale, iar eforturile comune au făcut posibilă gestionarea eficientă a situației.
Această situație tragică a evidențiat importanța cooperării și coordonării între toate forțele de intervenție. Munca în echipă, comunicarea eficientă și sincronizarea acțiunilor au fost cruciale pentru succesul intervenției.
Dragi colegi, pompieri, paramedici, medici și toți cei care și-au adus contribuția pentru buna desfășurare a acestei misiuni, nu doar că ați intervenit prompt și eficient, dar ați luptat neobosit pentru a vă asigura că fiecare victimă primește îngrijirea adecvată și este transportată în siguranță la unitățile medicale. Fiecare mișcare a fost bine planificată și executată cu precizie, demonstrând un nivel înalt de profesionalism și pregătire”.

Tipărire