UPDATE/ Ploieștenii racordați la SACET, singurii care suferă în SCANDALUL APEI CALDE. De ce tac ADI Termo Prahova și Consiliul Județean Prahova și ce mai spune primarul Ploieștiului?

UPDATE/ Ploieștenii racordați la SACET, singurii care suferă în SCANDALUL APEI CALDE. De ce tac ADI Termo Prahova și Consiliul Județean Prahova și ce mai spune primarul Ploieștiului?

UPDATE: Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova și ADI Termo Prahova, cere rezilierea contractului pe care el însuși l-a semnat!!! Detalii aici: https://prahovainfo.ro/actualitate/5132-s-a-trezit-%C8%99i-dumitrescu-acum-vrea-s%C4%83-rezilieze-contractul-pentru-termie,-pe-care-el-%C3%AEnsu%C8%99i-l-a-semnat-acum-dou%C4%83-luni.html 

Scandalul opririi apei calde în apartamentele ploieștenilor și discuțiile purtate la finalul săptămânii trecute s-au dovedit a fi doar o furtună într-un pahar cu apă! Astăzi tot s-a oprit apa caldă, așa cum, de altfel, a anunțat operatorul Termoficare Prahova SA, desemnat în urma licitației organizate de ADI Termo Prahova (asocierea dintre Consiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești).

https://prahovainfo.ro/actualitate/5133-volosevici-%E2%80%9Dnu-sunt-eu-cel-ce-%C8%99i-bate-joc-de-ploie%C8%99ti-a-fost-premeditat-totul-%E2%80%9D.html 

De menționat că la procedura de achiziție s-a prezentat un singur ofertant, format dintr-o asociere de firme: Gas & Power Trading și Geotherm Distribution, care a și câștigat licitația. Ulterior, după semnarea contractului dintre ADI Termo Prahova (prin președintele acestei structuri, Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova) și asocierea celor două firme (facsimil), s-a constituit Termoficare Prahova SA, operatorul care se ocupă acum de sistemul de termoficare al Ploieștiului.

Săptămâna trecută, acest nou operator a afișat în Ploiești anunțurile privind întreruperea, din 1 august, a furnizării apei calde în cele peste 50.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat, iar astăzi apa caldă a fost oprită. ”Caracterul urgent al operațiunii de reparație a singurei surse de producție a energiei termice, respectiv a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 din CET Brazi, dar și realitatea tehnică din teren, obligă SC Termoficare Prahova SA să ia măsura nedorită de sistare a furnizării apei calde menajeră pe raza Municipiului Ploiești, începând cu data de 1 august 2022, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile. SC TERMOFICARE PRAHOVA SA a adresat partenerilor din cadrul autorităților publice locale propunerea de a asigura, în perioada operațiunilor de reparații, o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajeră, prin închirierea și instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte. Totodată, SC Termoficare Prahova SA a informat atât Asociației de Dezvoltare Intercomunitară TERMO PRAHOVA, cât și Primăria Ploiești, în legătură cu sistarea furnizării apei calde menajere pentru lucrări urgente de reparații. Ne exprimăm convingerea că în colaborare cu autorităților locale și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară TERMO PRAHOVA vom găsi soluții pentru reducerea perioadei de sistare a furnizării apei calde menajere cat ṣi de asigurare a surselor de producere a energiei termice pentru sezonul de iarnă”, transmitea, pe 28 iulie, directorul general al operatorului Termoficare Prahova SA, Mihai Savin.

Între timp, discuțiile din Consiliul Local Ploiești și cele dintre primarul Ploieștiului și reprezentanții operatorului au rămas fără un ecou notabil, negăsindu-se o soluție pentru apa caldă a ploieștenilor, iar astăzi s-a oprit furnizarea. Nici ADI Termo Prahova, nici reprezentanții Consiliului Județean Prahova nu au reacționat în tot acest scandal.

Astăzi, Primăria Municipiului Ploiești a anunțat că a desemnat un reprezentat să verifice dacă se realizează lucrările de revizie, anunțate de societatea Termoficare Prahova SA, la CET Brazi, lucrări ce au condus la întreruperea furnizării apei calde în municipiul Ploiești. ”Este inadmisibil, ca în secolul XXI, să existe asemenea oameni, care nu pot face lucrări de mentenanță, în condiții de confort pentru ploieșteni, și care nu se gândesc că lasă fără apă caldă Maternitatea sau Spitalul de Pediatrie”, transmite Primăria Ploiești.

Pe de altă parte, primarul Andrei Volosevici explică de ce Primăria Ploiești nu poate face investiții la CET Brazi: „Din păcate, Municipiul Ploiești nu poate face investiții sau închiria soluții termice alternative pentru că CET Brazi este în patrimoniul Consiliului Județean Prahova. Mie mi se pare că aceste măsuri sunt luate împotriva ploieștenilor. Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare. Am invitat și săptămâna trecută conducerea ADI Termoficare Prahova, în speță președintele Consiliului Județean Prahova - Iulian Dumitrescu și directorul executiv al ADI Termoficare Prahova - Horia Tiseanu, la discuții pentru a căuta soluții viabile de a nu întrerupe furnizarea apei calde în oraș.
Niciunul dintre cei doi nu a răspuns invitației noastre. Este simplu să spui „avem încredere că va găsi Andrei o soluție”, dar este ca și cum oricare dintre ploieșteni ar plăti reparațiile în casa vecinului. Noi trebuie să găsim o soluție legală de a rezolva situația, iar cea mai simplă ar fi ca reprezentanții Consiliului Județean Prahova să execute această reparație pe banii județului, pentru că CET Brazi, subliniez din nou, este în patrimoniul Consiliului Județean Prahova. Totodată, am solicitat Veolia Energie să ne precizeze în ce condiții a fost predat CET Brazi Consiliului Județean Prahova și dacă existau probleme în funcționarea acestui cazan. Din informațiile pe care le deținem noi ar mai fi un cazan funcțional, dar, doar din rea voință, acesta nu este folosit. De asemenea, am solicitat convocarea, în regim de urgență, a Comitetului Director și a AGA ADI Termoficare Prahova”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Imediat ce ADI Termo Prahova și Consiliul Județean Prahova vor veni cu propriile puncte de vedere referitoare la această situație, le vom face publice.


Tipărire