Prahova are un nou prefect: Virgiliu Daniel Nanu, propus de filiala prahoveană a PSD

Prahova are un nou prefect: Virgiliu Daniel Nanu, propus de filiala prahoveană a PSD
Virgiliu Daniel Nanu (48 de ani) este noul prefect al județului, numit la propunerea organizației PSD Prahova. În cadrul ședinței de guvern de astăzi, actualul prefect, Cristian Ionescu, a fost eliberat din funcție, iar în locul acestuia a fost numit prahoveanul Virgil Nanu.
Din anul 2013 și până în prezent, Nanu a ocupat funcția de director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova, iar anterior a lucrat în mediul privat.
Este absolvent al Liceului I.L. Caragiale din Ploiești, licențiat al Facultății de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității București și al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.
“Mă bucur că avem, din nou, un prahovean în funcția de prefect al județului! Îi doresc mult succes colegului nostru Virgiliu Daniel Nanu, propus de PSD Prahova pentru ocuparea acestei funcții de demnitate publică, la conducerea Instituției Prefectului Județul Prahova! Este un specialist în cadastru și geodezie care cunoaște fiecare localitate a județului, un om integru și hotărât, care vrea binele prahovenilor și va apăra drepturile cetățenilor Prahovei! Mult succes, Virgil, alături de echipa Instituției Prefectului și de reprezentanții direcțiilor deconcentrate!”, este mesajul transmis de președintele PSD Prahova, Bogdan Toader.
La finalul ședinței de Guvern de astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat: “Astăzi am avut o hotărâre de guvern pe care am adoptat-o, în care au fost, pe de o parte, eliberaţi doi prefecţi şi 10 subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi cinci prefecţi şi 15 subprefecţi, în total, din cei 42 de prefecţi au fost numiţi de la momentul negocierii politice, 17 mai exact, 17 prefecţi, urmând ca restul de până la 42, fie rămân în funcţie, cum este cazul celor 14 prefecţi de la PNL şi 3 de la UDMR, deci 17 rămân în funcţie. Vorbim de un rest de 16 prefecţi care trebuie numiţi în şedinţele viitoare”.
Hotărârile de revocare/numire a prefecților au fost publicate miercuri seară în Monitorul Oficial.