Două case au luat foc în Câmpina. Pompierii intervin cu cinci autospeciale și o ambulanță SMURD

Două case au luat foc în Câmpina. Pompierii intervin cu cinci autospeciale și o ambulanță SMURD

Două case au luat foc, vineri dimineață, pe strada Muncii din Câmpina, iar la fața locului intervin pompierii cu cinci autospeciale și o ambulanță SMURD. Potrivit ISU Prahova, 21 de pompieri militari din cadrul Detașamentului Câmpina au fost mobilizați, cu patru autospeciale de stingere, o autocisternă și o ambulanță SMURD. ”Din primele informații, incendiul se manifestă pe aproximativ 150 mp, fiind afectate două proprietăți (la nivelul acoperișului). În aceste momente, pompierii acționează pentru localizarea incendiului. Nu au fost raportate victime”, informează ISU Prahova.

UPDATE: ISU Prahova a transmis că incendiul este localizat, sunt afectate două locuințe și o anexă gospodărească. Două persoane au suferit atacuri de panică și au fost asistate la fața locului de către paramedicii SMURD. În aceste momente, pompierii depun eforturi pentru lichidarea incendiului.

După stingerea incendiului, pompierii au stabilit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere. Pompierii reamintesc o serie de reguli care trebuie respectate pentru a evita astfel de evenimente nefericite:

- Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens.

- În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile.

- Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

- La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.

- Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.

- Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).


Tipărire