Concurs la 40 de grade Celsius. Pompierii prahoveni, în faza finală a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat

Concurs la 40 de grade Celsius. Pompierii prahoveni, în faza finală a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat

Echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova și cea a Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăeni participă, zilele acestea, pe Cod roșu de caniculă, la etapa națională a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, care se desfășoară la Centrul tehnic Titu, din județul Dâmbovița.

”Salvatorii ISU Prahova sunt pregătiți să treacă prin probele de foc ale competiției, înfruntând atât dificultatea impusă de probe, cât și temperaturile extrem de ridicate. Este cu adevărat un test pentru ei și un motiv în plus de mândrie pentru noi, cei care îi susținem! Mult succes, dragi colegi!”, au transmis în prima zi de concurs, colegii din ISU Prahova. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Liviu Pipelea, echipa este formată din șef lot- lt.col. Metea Sorin; antrenor-lt. Șerban George; comandant de echipaj-plt.adj. Popescu Cristian; Servant Plt.adj. Rădulescu Gabriel, servant plt. Dumitrache Mădălin, paramedic Plt.adj. Ticoiu Bogdan, paramedic Sg.maj. Ioniță Ilie, paramedic Plt.adj. Petcu Iustin, Paramedic Plt.adj. Oprinoiu Mihai și conducător auto/paramedic Plt.adj. Dinu Ciprian.

În acest an, competiția – care urmează să se încheie mâine - reunește loturile reprezentative din 13 inspectorate pentru situaţii de urgenţă (ISU Alba, ISU București-Ilfov, ISU Bacău, ISU Cluj, ISU Covasna, ISU Dâmbovița, ISU Dolj, ISU Iași, ISU Maramureș, ISU Mureș, ISU Prahova, ISU Vâlcea și ISU Vrancea), precum şi echipe din cadrul Facultății de Pompieri și Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăeni și o echipă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova.

Echipajele participante își testează a abilitățile, similar unei situații reale, în cadrul probelor „descarcerarea din vehicule” și „acordarea primului ajutor calificat”, unde scenarii simple și complexe vor pune în evidență competențele profesionale ale salvatorilor.

”Scopul competiţiei este de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici în cadrul probelor de concurs. Autoturismele pe care vor fi executate operațiunile de descarcerare și locația în care se desfășoară competiția sunt puse la dispoziție de Renault, care a reprezentat, în ultimii ani, un sprijin constant în organizarea acestui eveniment. Locul în care vor avea probele de concurs, Centrul Tehnic Titu, este al doilea centru de încercări al Renault Group din lume, ca mărime, având o suprafaţă de 350 de hectare și fiind inaugurat în anul 2010”, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.


Tipărire