Bogdan Chițescu, fost consilier la cabinetul lui Iulian Dumitrescu, ”promovat” șef peste apele Prahovei

Bogdan Chițescu, fost consilier la cabinetul lui Iulian Dumitrescu, ”promovat” șef peste apele Prahovei

O nouă schimbare a avut loc, recent, la conducerea societății Exploatare Sistem Zonal Prahova, prin numirea în funcția de director general, de către Consiliul de Administrație al ESZ, a lui Bogdan Ștefan Chițescu. Printre altele, acesta a ocupat, temporar, și postul de consilier la cabinetul președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.
Potrivit informațiilor făcute publice de către reprezentanții ESZ Prahova, ”Bogdan Chiţescu are 42 de ani şi deţine o vastă experienţă profesională, de-a lungul carierei ocupând funcţii de conducere în companii din domeniul energetic, în autoritatea publică centrală, iar în ultimii 4 ani a fost Director General Adjunct în cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, fiind direct implicat în proiectele de investiţii cu finanţare europeană în infrastructura de apă. Suntem convinşi că determinarea şi experienţa domnului Chiţescu vor conduce la o transformare semnificativă a companiei, precum şi la performanţe mult îmbunătăţite”.
Trecând peste modul de prezentare a noului director general, care, cu ”determinarea și experiența sa” va duce probabil pe noi culmi de progres societatea, rămâne de văzut ce va face, mai concret, acesta, odată instalat în fotoliul de șef peste apele din Prahova. În plus, în privința ”transformării semnificative a companiei” circulă unele informații care, dacă se vor dovedi adevărate, ar putea să schimbe din temelii sistemul zonal de apă din județul Prahova.
Ce nu se spune în acest comunicat al ESZ Prahova este că noul director general este originar din Arad, a lucrat aproape exclusiv la stat, în cadrul unor ministere (Ministerul Transporturilor, Ministerul Proiectelor Europene) sau instituții aflate în subordinea unor ministere, ocupând chiar și funcția de director general al Poliției Sector 4 București. Grosul veniturilor sale - potrivit declarațiilor de avere publicate în mediul online - a venit din funcțiile de membru în Consiliile de Administrație ale unor importante societăți comerciale cu capital de stat. În anul 2015, a încasat doar de la Transelectrica, venituri totale de 114.312 lei, conform declarației sale de avere completată în 2016, iar în declarația de avere completată pe 16 august 2021, Chițescu a menționat un venit anual de 124.752 de lei. Cu toate acestea, Bogdan Chițescu nu are nici locuințe, nici terenuri, nici mașini, nici depozite bancare, deși, chiar și anul trecut, a încasat zeci de mii de lei, la instituțiile publice în care a fost angajat. (vezi declaratia de avere de mai jos)

Exploatare Sistem Zonal Prahova este principalul producător de apă potabilă pentru județul Prahova, 84 % din apa potabilă fiind distribuită populației, prin operatori zonali. ESZ Prahova întreține lucrările hidrotehnice pentru captarea, tratarea, stocarea și transportul apei de pe raza județului Prahova.