Noi investiții pentru domeniul schiabil din Sinaia

Noi investiții pentru domeniul schiabil din Sinaia

Atragerea turiștilor pe domeniile schiabile din orașele de pe Valea Prahovei implică investiții continue, astfel încât echipamentele de transport pe cablu și pârtiile să fie la cote ridicate.

Zilele acestea, Transport Urban Sinaia SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local Sinaia, are în derulare licitații pentru domeniul schiabil al orașului de pe Valea Prahovei. Unul dintre obiective este construirea unor spații de servicii la stația inferioară Valea Dorului, o investiție cu o valoare estimată la 2.471.575,30 lei fără TVA, conform devizului general întocmit de SC BAIRR DEVELOPMENT SRL.

Imobilul va fi construit în golul alpin din Munții Bucegi, în zona Vânturiș – Vârful cu Dor – Piatra Arsă – Cota 2000, la staţia inferioară a versantului Valea Dorului, între altitudinile de circa 2.044 și 1.825 m, pe un traseu aproximativ paralel cu cel al vechiului telescaun cu același nume, situat la circa 40 m nord de acesta. Spațiul de servicii situat la staţia inferioara Valea Dorului va fi construit din beton armat și zidarie, cu pereți exteriori termoizolați și va avea o suprafață construită la sol de 169.24 mp și o suprafață desfășurata de 507.72 mp. Spațiul de servicii va avea un nivel principal (parter) plus demisol și pod (realizat din lemn), urmând să fie realizate și grupuri sanitare pentru angajații care vor opera instalațiile ce se construiesc și pentru vizitatori. De asemenea, spațiile de servicii vor putea fi folosite ocazional și ca refugii montane, în caz de necesitate sau situații de urgență.

În paralel, sunt în derulare licitațiile pentru îmbunătățirea calității pârtiilor. Astfel, este în plan achiziția unui utilaj pentru amenajarea și întreținerea pârtiilor de schi, cu troliu, cu o valoarea estimată este de 2.000.000 lei, fără TVA.

De asemenea, în derulare este și procedura de achiziție a parapeților de protecție ce urmează să fie instalați în Valea Dorului, a căror valoare ajunge la circa un milion de lei.

Sursa foto: Gondola Sinaia