Accesul la meciul Petrolul-Steaua București, doar pentru suporterii vaccinați și cei trecuți prin boală

Accesul la meciul Petrolul-Steaua București, doar pentru suporterii vaccinați și cei trecuți prin boală

În această seară, începând cu ora 19.30, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti va avea loc partida de fotbal dintre echipele F.C. Petrolul şi C.S.A. Steaua Bucureşti. Jandarmii prahoveni atrag atenția că evenimentul sportiv se poate desfăşura cu respectarea unor reguli clare impuse atât organizatorului, cât şi spectatorilor.
Conform legislaţiei în vigoare, precizează IJJ Prahova, accesul pe stadion va fi permis următoarelor categorii:
-persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
-persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
De asemenea, suporterii sunt obligaţi să prezinte un document de identitate şi să facă dovada situaţiilor precizate anterior prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau să prezinte documente medicale care atestă situaţiile în cauză.
Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării în calitate de spectatori la evenimentul sportiv.
Purtarea măştii de protecţie de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.

Pe de altă parte, jandarmii mai atenționează că, știind de intenţia suporterilor petrolişti de a participa la o manifestare de susţinere a echipei ce se va desfăşura în centrul municipiului Ploiești, la eveniment este permisă participarea a maxim 100 de persoane care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV- 2. De asemenea, transmit reprezentanții IJJ Prahova, toţi participanţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, care să acopere nasul şi gura, să aibă mâinile dezinfectate și să menţină distanţă fizică de minimum 1 metru.