Prahova, inclusă în "Zona Roșie" de risc la coronavirus de către autoritățile belgiene

Prahova, inclusă în "Zona Roșie" de risc la coronavirus de către autoritățile belgiene

 

În data de 1 august 2020, autoritățile belgiene au modificat condițiile de călătorie dintre România și Belgia, restricțiile având urmări și pentru județul Prahova, care ieri se afla pe locul șase la nivel național la numărul total de cazuri de coronavirus.

Astfel, în cazul călătoriei din România în Belgia, de la începutul lunii august, au fost  incluse în zona roșie următoarele zone din România: Centru (județele: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu); Sud-Est (județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Persoanele care vin în Belgia dintr-una din aceste regiuni sunt obligate să intre în carantină și să efectueze un test COVID-19.

Testul este efectuat de autoritățile belgiene. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant care dispune testarea. De asemenea, călătorii vor intra în carantină/ autoizolare. Carantina (autoizolarea) și depistarea sunt competențe regionale. Mai multe informații se regăsesc la următoarele link-uri:

Flandra: https://www.zorg-en-gezondheid.be/contactpersonen-en-reizigers

Bruxelles: https://coronavirus.brussels/index.php/en/

Valonia: https://www.aviq.be/coronavirus.html

Comunitatea germanofonă: https://www.aviq.be/coronavirus.html

Pentru călătoria din Belgia în România, nu sunt autorizate călătoriile neesențiale din Belgia către regiunile din zonele roșii ale României.

De la 1 august, toate persoanele care intră în Belgia vor fi obligate să completeze, înainte cu 48 de ore de sosire, un formular online, Passenger Locator Form, care poate fi accesat la:  https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.