Clase de poveste pentru copiii proveniți din medii vulnerabile, la Școala Primară Concordia din Ploiești

Clase de poveste pentru copiii proveniți din medii vulnerabile, la Școala Primară Concordia din Ploiești

Noi spații au fost amenajate, în luna noiembrie, în cadrul școlii Primare Concordia din Ploiești, în urma colaborării dintre Asociația Zi de Bine și Organizația Umanitară CONCORDIA. Este vorba despre o clasă primitoare pentru elevii care încep școala în clasa pregătitoare și o clasă multifuncțională pentru diverse activități. Clasa pregătitoare a fost gândită ca un spațiu prietenos care să facă mai ușoară tranziția copiilor de la grădiniță la școală, facilitând comunicarea și oferind confort emoțional. Clasa multifuncțională este spațiul în care copiii, profesorii și părinții se vor exprima deschis și își vor da frâu liber imaginației în timpul atelierelor de creativitate, orelor de muzică și teatru, sesiunilor de consiliere individuală sau atelierelor de învățare pe diverse teme de dezvoltare personală. Un spațiu creat în mod special pentru a fi împreună, în același timp adaptat nevoilor fiecăruia.

Un studiu publicat de Fundaţia Friedrich Ebert România (FES) arată că 38% dintre copiii care provin din gospodării care declară că nu au suficienți bani pentru facturile de bază (electricitate, căldură) și mâncare au media școlară de 5-6 și doar 7% din copiii care provin din astfel de familii sărace au media notelor de 9-10. Școala Primară CONCORDIA fost construită special pentru acești de copii, plecând de la credința că fiecare copil are dreptul la educație de calitate, indiferent de mediul din care provine. – „Cele două Clase de Poveste pe care le-am amenajat în această lună înseamnă nu doar un spațiu prietenos, în care să-ți placă să vii în fiecare zi ci și o șansă în plus ca fiecare copil să progreseze în ritmul lui și mai ales, într-un cadru în care emoțiile sale să fie înțelese și acceptate, să aibă libertatea să se exprime, să viseze și să construiască un viitor mai luminos”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

În cadrul proiectului urmează să se doteze cele două spații interioare cu materiale specifice pentru organizarea atelierelor de artă și muzică (șevalete, instrumente muzicale, panouri de expus lucrările, etc). În același timp, grădina pedagogică deja existentă în campus va fi completată cu băncuțe multifuncționale pentru desfășurarea orelor în aer liber și cu alte ustensile pentru grădinărit, astfel încât chiar și copiii care locuiesc în oraș să se bucure de beneficiile lucrului cu plantele. „Este o muncă extraordinară atunci când construiești o școală și nu poți decât să fii recunoscător celor care înțeleg faptul că și copiii dezavantajați au dreptul la o educație de calitate, departe de realitatea lor grea de zi cu zi. Asociația Zi de Bine a înțeles în continuare nevoia noastră de sprijin, anume să adaptăm două spații la necesitățile reale ale copiilor, astfel încât ei să se simtă în siguranță și învățarea să fie distractivă. Mulțumesc din suflet pentru sprijinul acordat și lucrurile frumoase pe care le-am construit împreună”, a declarat Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA. Implementarea proiectului a fost posibilă în urma campaniei de strângere de fonduri desfășurată pe perioada lunii noiebrie de către Asociația Zi de Bine și cu implicarea partenerilor strategici ai organizației: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.