Înființarea unei asociații județene de transport public, propusă de Consiliul Județean fără discuții preliminare cu primarii localităților vizate!

Înființarea unei asociații județene de transport public, propusă de Consiliul Județean fără discuții preliminare cu primarii localităților vizate!

În cadrul ședințelor Consiliului Județean Prahova apar, în ultima perioadă, mult prea multe proiecte scrise “pe genunchi”, fără a fi aprofundate și nici măcar discutate cu cei vizați. Acestea trebuie modificate ulterior, pentru a nu genera probleme. Un astfel de proiect s-a aflat astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Județean, referitor la înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Mobilitate Prahova” pentru organizarea unui serviciu de transport public care ar urma să apară pe o zonă extinsă în jurul Ploieștiului. Prezent la ședința consilierilor județeni, primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru, edilul uneia dintre localitățile vizate de acest proiect, a ținut să precizeze că reprezentanții comunelor și orașelor vizate nu au fost invitați, anterior întrunirii aleșilor județeni, la discuții în legătură cu înființarea acestei asociația. “De principiu, până acum, se discuta cu UAT-urile, vedeam care este interesul comun și ulterior făceam demersurile pentru constituirea unei asociații. În acest moment, nu știu dacă există vreunul dintre colegii mei care să fi dat un aviz sau să fi avut vreo discuție preliminară. Nu contest utilitatea unei asemenea asociații, dar trebuie să discutăm inclusiv elementele financiare. Dar să fiu pus în fața unei prezentări...”, a declarat primarul comunei Blejoi. Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a propus, după intervenția primarului din Blejoi, ca funcționarii care au lucrat la acest proiect, în frunte cu administratorul public al județului, Anna Maria Vasile, să aibă discuții cu primarii localităților, iar proiectul să fie retras de pe ordinea de zi și rediscutat într-o ședință ulterioară.

Potrivit proiectului, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Mobilitate Prahova” pentru serviciul de transport public ar avea ca obiectiv general, cooperarea unităților administrativ-teritoriale care o compun (Ploiești, Băicoi, Boldești- Scăeni, Plopeni, Ariceștii Rahtivani, Blejoi, Bucov, Berceni, Bărcănești, Brazi, Păulești, Târgșoru Vechi, Valea Călugărească) în scopul înfiinţării, organizării, reglementării, finanţării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de public de transport local, pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi îmbunătățirea mobilității integrate prin administrarea coordonată și finanțarea corespunzătoare a serviciilor publice de transport în zona de influență în transport a Județului Prahova.