Rodica Paraschiv (PSD Prahova): Primarii prahoveni pot accesa fonduri din PNRR pentru construirea de centre de zi destinate copiilor din familii sărace

Rodica Paraschiv (PSD Prahova): Primarii prahoveni pot accesa fonduri din PNRR pentru construirea de centre de zi destinate copiilor din familii sărace

Social-democrata Rodica Paraschiv, secretar executiv al organizației județene a PSD și fost prefect de Prahova, a transmis informații importante primarilor din județ, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook. ”Primarii prahoveni au posibilitatea să acceseze fonduri din PNRR pentru construirea de centre de zi destinate copiilor proveniți din familii sărace! Este o șansă pentru autoritățile locale să poată înființa astfel de centre, fie individual, fie în parteneriat cu furnizori privați de servicii sociale acreditați. În aceste centre de zi, copiii din familii fără posibilități materiale au parte de mese calde, îngrijire din partea specialiștilor, educație adaptată vârstei lor, își vor face temele și vor primi consiliere psihologică”, a anunțat Rodica Paraschiv.

Astfel, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a lansat apelul pentru depunerea proiectelor în cadrul Componentei 13 - Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Investiția I.1 și au demarat procedurile de înscriere pentru construirea a 150 de centre de zi la nivel național, o investiție de peste 50 de milioane de euro, apelul de proiecte fiind deschis până pe 9 ianuarie 2023, inclusiv.

”Investițiile pot fi făcute pentru construirea, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea acestor centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile. Cel puțin 10 la sută dintre aceste centre vor fi înființate în zonele vulnerabile și unde comunitatea romilor este mai numeroasă. Ghidul privind condițiile de accesare a fondurilor din PNRR pentru această investiție și anexele care conțin formularele necesare pentru depunerea proiectelor sunt disponibile la adresa https://mfamilie.gov.ro/1/pnrr/ ”, a mai precizat Rodica Paraschiv.