Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader: Zeci de proiecte din Prahova - deja aprobate la finanțare prin PNRR!

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader: Zeci de proiecte din Prahova - deja aprobate la finanțare prin PNRR!

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova îi ține la curent pe locuitorii județului cu investițiile de pe raza localităților prahovene, astfel că a publicat listele proiectelor aprobate deja pentru a primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. ”Fondul Local” și ”Valul Renovării” sunt componentele cu cele mai multe proiecte aprobate, până în prezent.
”Zeci de proiecte depuse de autoritățile locale din Prahova pentru a obține finanțare prin PNRR au fost deja aprobate! Atât prin Fondul Local, cât și prin Valul Renovării, primăriile prahovene au reușit să atragă fonduri importante, pentru obiectivele de investiții necesare dezvoltării comunităților locale. Le doresc mult succes în implementarea proiectelor!”, este mesajul transmis de către președintele PSD Prahova.
Ministerul Dezvoltării finanțează 1.778 de noi investiții, în 1.135 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Lista proiectelor finanțate, în valoare totală de 6.099.907.775,28 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR. În următoarea perioadă vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.
Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate, la nivel național, 284 de noi proiecte, în valoare totală de 2.606.279.931,45 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.
Pentru Fondul Local, au fost aprobate în țară 1.494 de noi proiecte, în valoare totală de 3.493.627.843,83 lei, pentru sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificare urbană.
Aceste 1.778 de proiecte li se alătură celor 1.496 aprobate în luna octombrie și celor 86 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 3.360 de proiecte aprobate până în prezent. În total, în cadrul celor două apeluri de proiecte, pentru Valul Renovării au fost depuse 3.245 de cereri de finanțare, în valoare de peste 5,59 de miliarde de euro, iar pentru Fondul Local s-au primit 6.095 de cereri, în valoare de peste 3,65 de miliarde de euro.

Lista proiectelor din județul Prahova aprobate până în prezent pentru finanțare din PNRR - componentele ”Fondul Local” și ”Valul Renovării”: