Rodica Paraschiv (PSD Prahova): Ce poate fi mai bun decât o linguriță de miere pură, o bucată de brânză produsă în fermele noastre sau o pâine cu maia?

Rodica Paraschiv (PSD Prahova): Ce poate fi mai bun decât o linguriță de miere pură, o bucată de brânză produsă în fermele noastre sau o pâine cu maia?

10 octombrie, Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, este marcată de câțiva ani de autoritățile din România, inclusiv de Ministerul Agriculturii, care a organizat weekend-ul trecut și în prima zi a acestei săptămâni un adevărat festin culinar cu alimente produse în ferme din întreaga țară.
Rodica Paraschiv, secretar executiv al PSD Prahova și parlamentar social-democrat de Prahova, a transmis un mesaj de Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, atrăgând atenția asupra calității alimentelor produse în fermele din țara noastră: ”Ce poate fi mai bun - pentru papilele gustative și pentru sănătatea noastră - decât o linguriță de miere pură, românească, o bucată de brânză produsă în fermele noastre sau o pâine cu maia, rezultată din mâinile producătorilor noștri? Astăzi, este Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti, care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 10 octombrie, ca urmare a adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României. O lege care atrage atenția asupra statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare obţinute pe teritoriul României, din materii prime de bază provenite de la producători români. Produs agroalimentar românesc este cel obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României”.
De altfel, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat, la finalul săptămânii trecute, și reluarea activității în cadrul Casei Unirea: ”După 3 ani de întrerupere a activității, Casa Unirea face prima tranzacție cu produse românești și încheie contracte de livrare cu producătorii de produse alimentare ce se afla în platoul expozițional de la Ministerul Agriculturii. Am repus-o cu greu pe picioare, dar am reușit! Avem cadru legal nou, Consiliu de conducere, AGA, sunt și bani, acum trebuie să luăm produsele de la producătorii noștri și să le punem la dispoziția consumatorilor. Așa vom reduce importurile de produse agroalimentare ! Avem de unde, avem cu cine și cu ce, dar trebuie să muncim ceas de ceas și zi de zi! Vom susține prin toate mijloacele valorificarea produselor agroalimentare românești!”.

 


Tipărire