Adrian Chesnoiu demisionează din funcția de ministru al Agriculturii. Ce spune acesta despre acuzațiile venite din partea DNA

Adrian Chesnoiu demisionează din funcția de ministru al Agriculturii. Ce spune acesta despre acuzațiile venite din partea DNA
După acuzațiile de abuz în serviciu care i se aduc de către Direcția Națională Anticorupție, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a făcut public faptul că demisionează din funcția de ministru și se autosuspendă din Partidul Social Democrat. “NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut! Doamne ajută!”, este mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a lui Adrian Chesnoiu.
Astăzi, DNA a transmis printr-un comunicat că ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, (...) membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.
Social-democrații au precizat, în legătură cu situația apărută în legătură cu ministrul Agriculturii, că PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern. PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale”.