Instituția Prefectului va iniția un proiect de hotărâre de guvern pentru pagubele produse de inundații și grindină

Instituția Prefectului va iniția un proiect de hotărâre de guvern pentru pagubele produse de inundații și grindină

Emil Drăgănescu, subprefect de Prahova, a anunțat că Instituția Prefectului va iniția un proiect de hotărâre de guvern pentru acoperirea pagubelor produse de inundații și grindină, fenomene meteo care au afectat în ultima perioadă mai multe localități prahovene.
A început centralizarea situațiilor din teren și se speră ca, până la finalul acestei luni, să fie definitivată lista pentru promovarea proiectului de HG în prima săptămână a lunii iulie, a menționat subprefectul Emil Drăgănescu.
Pe de o parte, după cum ne-a declarat subprefectul de Prahova Emil Drăgănescu, vorbim despre lucrările de infrastructură - drumuri, poduri, podețe, alte obiective - afectate de precipitații. În acest caz, se face evaluarea de către comisia județeană special constituită în acest sens, iar în baza evaluării se propune Guvernului României un proiect de hotărâre pentru despăgubiri. Pe de altă parte, pagubele apărute la culturile agricole pot fi sesizate de către proprietarii terenurilor la nivelul unităților administrativ-teritoriale, care constituie comisiile locale pentru evaluarea pagubelor și, ulterior, se caută soluții pentru despăgubiri fie sub forma unor scutiri de taxe, fie prin ajutoare oferite de Ministerul Agriculturii.