Exercițiu ISU Prahova în caz de accident major - explozie urmată de incendiu

Exercițiu ISU Prahova în caz de accident major - explozie urmată de incendiu
Joi dimineață, începând cu ora 10:00, în cadrul S.C. AQUILA PART PROD COM S.R.L. din Parcul Industrial Ploiesti West Park (PWP) - Bucharest Northse, a avut loc un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situaţia producerii unui accident major.
 
Scenariul exerciţiului de intervenţie se referă la o explozie, urmată de un incendiu în zona buncărului cu recipiente sub presiune care a cuprins un raft metalic pe care se aflau mai multe produse ambalate. În urma evenimentului, din cauza suflului exploziei opt persoane au fost rănite grav. Două dintre acestea au suferit politraumatisme prin lovire-strivire, inclusiv arsuri de gradul III și IV pe aproximativ 40% din suprafața corporală, iar celelalte șase persoane au suferit arsuri de gradul III pe aproximativ 50% din suprafața corporală, intoxicate cu fum, inconștiente, blocate în zona B a halei de depozitare, necesitând evacuarea de urgență din zona afectată.
Din cauza evoluției rapide a incendiului, șoferul unui autotren aflat la rampa de încărcare – descărcare din zona C a depozitului, încercând să scoată autovehiculul din zona de pericol, la ieșirea din curtea societății intră în coliziune cu un autoturism în care se aflau trei persoane. În urma acestui eveniment două persoane sunt accidentate grav, fiind prinse între fiarele contorsionate ale vehicului. A treia persoană a suferit politraumatisme și contuzii ușoare la cap și membrele superioare.
Totodată, 76 de pompieri militari și 10 elevi cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autoscări, două autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială de intervenţie pentru accidente colective şi calamităţi, cinci ambulanţe SMURD, șase autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi două autospeciale de grupă operativă vor asigura intervenţia în situaţia simulată.
Din fericire, a fost doar scenariul unui exercitiu tactic cu scop de pregătire a pompierilor și testare a capacității de reacție, dar și de organizare și implicare a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un asemenea eveniment.