Femeia din Păulești acuzată că și-a înjunghiat soțul, condamnată la 2 ani și 3 luni închisoare și tratament psihiatric

Femeia din Păulești acuzată că și-a înjunghiat soțul, condamnată la 2 ani și 3 luni închisoare și tratament psihiatric

 

O femeie de 42 de ani din comuna prahoveană Păulești a fost condamnată de magistrații de la Tribunalul Prahova la 2 ani și 3 luni de închisoare și interzicerea unor drepturi, pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie. În luna ianuarie a acestui an, femeia, care se pare că are anumite afecțiuni psihice și nu și-a recunoscut fapta, și-a înjunghiat soțul, chiar de față cu copilul lor de numai șapte ani. Din cei 2 ani și 3 luni de închisoare se vor deduce lunile în care femeia a stat în arest preventiv, respectiv din 23 ianuarie 2020 și până la condamnare, în luna iunie 2020.

Judecătorii au decis și obligarea inculpatei la tratament medical prescris de medicul psihiatru până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, precum și plata către Spitalul Județean de Urgență Ploiești (unde a fost internat soțul înjunghiat) a cheltuielilor de spitalizare în valoare de 14.625 de lei.

Instanța a mai dispus și recoltarea de probe biologice de la inculpată pentru introducerea profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare, dar și achitarea cheltuielilor judiciare în valoare de 3.800 de lei.

Condamnarea nu este definitivă, inculpata atacând decizia instanței de fond, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Ploiești.