Sute de autovehicule, controlate ieri, la Ploiești, de polițiști și specialiști RAR

Sute de autovehicule, controlate ieri, la Ploiești, de polițiști și specialiști RAR

Vineri după-amiază, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești și Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat, împreună cu specialiști ai Registrului Auto Român, în vederea reducerii riscului rutier și verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii infecției cu virusul SARS COV-2.

Potrivit IPJ Prahova, echipele de control au acționat în zona de nord a municipiului Ploiești, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, având în vedere și identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale emise în contextul Covid 19. 

Cu această ocazie, au fost controlate peste 200 de autovehicule și 238 de persoane, fiind aplicate 44 de sancțiuni, dintre care 37 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002. Din totalul sancțiunilor, 16 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru abateri privind starea tehnică a vehiculelor și 11 pentru alte abateri. În cadrul activităților desfășurate, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și 1 permis de conducere.

Valoarea amenzilor aplicate depășește 11.400 lei.